Boas Quintas Gamo tinto
Detailní popis produktu
Červené, suché víno s rubínovou barvou. Elegantní červené víno z oblasti Alentejo, vytvořené z typických odrůd Touriga Nacional, Syrah a Aragonez, pěstovaných na jílovité půdě a zpracovaných s důrazem na jemnost a vyváženost. Ve vůni dominují divoké bobulové plody, zejména ostružiny a červený rybíz, doplněné o květinové tóny a nádech sena. V chuti je víno jemné, dobře vyvážené, s příjemnými tříslovinami, šťavnatým ovocem a svěží kyselinkou. Velmi snadno pitelné a příjemné na každodenní popíjení. Původ vína Gamo je spojen s hlubokou vápencovou půdou bohatou na vodu, která mu poskytuje vysoký produkční potenciál.Víno Gamo vyniká skvělou rovnováhou mezi ovocem, tříslovinami a kyselinkou. Skvěle se hodí ke zvěřině. Boas Quintas je dynamická vinařská rodinná firma založená v roce 1991 v oblasti Dão, čtvrtou generací rodiny Cancela de Abreu, která má vinářskou tradici sahající až do roku 1884. Jejich filozofie spočívá v přísném standardu kvality a certifikaci, přičemž každý víno má svou vlastní identitu díky rozmanitosti terroir – písčité i žulové půdy a středomořskému klimatu. Projekt se začal silně vyvíjet v roce 2010, kdy firma rozšířila své aktivity na více regionů – mimo Dão také na Quinta da Fonte do Ouro, Quinta da Giesta a Herdade da Gâmbia – čímž vznikl moderní multi-regionální podnik s výrazným charakterem. Zakladatel a vinař Nuno Cancela de Abreu získal prestižní titul „Enólogo do Ano 2016“ a společnost Boas Quintas byla oceněna jako „Podnik roku 2016“ magazínem Revista de Vinhos.Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
EAN: | 5604816001234 |
Alergeny: | Obsahuje oxid siřičitý |
Dle obsahu cukru: | Suché |
Gastronomie: | Skvěle se hodí ke grilovanému i pečenému červenému masu, těstovinám i zapékané tresce (bacalhau). |
Na sudu: | 3 měsíce v dubových sudech |
Oblast: | Alentejo |
Obsah alkoholu: | 13-14,5 % |
Stát: | Portugalsko |
Teplota servírování: | 16 - 18 °C |
Dle barvy vína: | Červené víno |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.