Boas Quintas Herdade de Gambia reserva tinto
Detailní popis produktu
Elegantní červené víno z odrůd Touriga Nacional a Syrah, pocházející z mediterránního klimatu a písčitých půd. Ve vůni dominuje aroma lesního ovoce, koření připomínající eukalyptus a jemné tóny dřeva. V chuti je víno plné, se zralým lesním ovocem, jemnými tříslovinami a elegantně zakomponovaným dřevem. Závěr je čerstvý, dlouhý a kořenitý, s příjemnou perzistencí. Nejvyšší kvalita vína v regionu Setúbal. Herdade de Gâmbia je rodinný statek o rozloze přibližně 600 hektarů, ležící jen 9 km od Setúbalu na pravém břehu říčky Marateka. Od roku 1917, kdy jej zakoupil Dr. Francisco de Paula Borba, se zde rozvíjí pestrá agro‑lesnická a chovatelská činnost v srdci Přírodní rezervace ústí řeky Sado. Dnes je areál odborně uspořádán do čtyř hlavních sektorů: Lesní porosty – duby korkové (montado) a borovice Vinice – s odrůdami přizpůsobenými středomořskému klimatu a písčitě-hlinité půdě Zemědělská půda – pro různé plodiny Chov skotu a ovcí Taková diverzifikace a stabilní řízení krajiny umožňují udržitelný rozvoj i vysokou kvalitu produkce. Statek těží z výhod středomořského klimatu (vliv Atlantiku), přirozené ochrany ptačích stanovišť a regionálních specifik půdy – což se pozitivně odráží i na charakteru vín, která z něj pochází. V jedinečné krajině se Herdade da Gâmbia nachází v důležité ptačí rezervaci pro tažné ptáky, kde jsou vysázeny i vinice. Na zdejší klima má celoročně vliv Atlantský oceán – zimy nejsou příliš chladné a léta nejsou příliš horká ani suchá. Klimatické podmínky spolu s písčitou půdou ovlivňují charakter vín – ta jsou velmi aromatická a mají dlouhý závěr.Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
EAN: | jako 2019 |
Alergeny: | Obsahuje oxid siřičitý |
Dle obsahu cukru: | Suché |
Gastronomie: | Skvěle doplní červená masa, grilované pokrmy a pečeně. |
Oblast: | Setúbal - IG |
Obsah alkoholu: | 13-14,5 % |
Stát: | Portugalsko |
Teplota servírování: | 16 - 18ºC |
Dle barvy vína: | Červené víno |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.