Kopke Colheita 1975
Detailní popis produktu
Červené, sladké portské víno Colheita pochází z jedné sklizně. Víno zraje v malých dubových sudech (300 litrů) s přístupem vzduchu. Nádherná chuť sušeného ovoce, dřeva, koření, karamelu a ořechů. Víno je typické svou nahnědlou až jantarovou barvou. S délkou ležení v sudu získává na kvalitě. Colheita patří mezi nejvyšší kvalitu portských vín typu Tawny. Toto zrající Tawny je vyráběno z vína typu Vingtage. Zraje minimálně 7 let na dubových sudech. Lahvuje se na základě poptávky, jinak zůstává v sudech, kde nadále zraje. Čím je víno déle na sudu, tím je kvalitnější. Barva stářím výrazně světlá. 1975 - vynikající ročník, který se výborně vyvinul jak pro Vintage, tak pro Colheitu. Makronky, mandle a tóny třešní na pozadí s hlubokým, jemným karamelem nabízejí dlouhý, krémový závěr. Lehce osvěžující portské víno, které vyjadřuje veškerou jemnost a sofistikovanost v kombinaci s karamelovými dezerty, sušeným ovocem a kořením, jako je karamelový fondán s jablkem a zázvorovým želé, obrácený jablečný koláč, crème brûlée a sýry s jemnou intenzitou. Navzdory stáří si víno zachovává svěžest. Skvěle se snoubí s osvěžujícím mandarinkovým parfaitem. Možnosti párování jsou téměř neomezené a vy tak máte příležitost objevit nové chuťové kombinace a potěšení. Portské víno colheita by mělo být skladováno na chladném, suchém a tmavém místě bez výkyvů teploty, přičemž láhev by měla být uložena ve svislé poloze. Jako přírodní produkt může portské víno během stárnutí vytvářet sediment. Aby si víno zachovalo svou svěžest a kvalitu, je doporučeno jej zkonzumovat co nejdříve po otevření. Podávejte při teplotě mezi 12 a 14 °C. Každá jednotlivá láhev Kopke je ručně malovaná.Doplňkové parametry
Kategorie: | Portské víno ročníkové |
---|---|
Dle obsahu cukru: | Sladké |
Druh: | Colheita |
Gastronomie: | Ke karamelovým dezertům, crème brûlée a sýry s jemnou intenzitou. |
Oblast: | Douro - DOC |
Obsah alkoholu: | 19-20,5 % |
Stát: | Portugalsko |
Ročník: | 1975 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.